Vakfederatie Rietdekkers

Rietdekken van nu !!

Prachtige constructie bij dit rieten dak!

Rieten dak constructies

Ga terug

Vroeger bestonden rieten daken vaak uit een rietpakket wat gebonden was op rietlatten. Dit is de open constructie. Tegenwoordig plaatsen rietdekkers het riet meestal op isolerende platen. De is de zogeheten 'gesloten constructie' of 'het schroefdak'. Dat schroefdak is ontwikkeld na de invoering van het Bouwbesluit (1992). Deze wetgeving geldt voor alle nieuwbouwwoningen in Nederland en stelt dat panden met een rieten dak, gelegen binnen een straal van 15 meter van de erfgrens, het hart van de openbare weg of water, niet brandgevaarlijk mogen zijn. 

Open constructie rieten daken
• Gesloten constructie rieten daken
 

Een open constructie kenmerkt zich door het zichtbaar blijven van het riet vanaf de binnenzijde van de kapconstructie (denk bijvoorbeeld aan de binnenkant van het dak een hooiberg of boerderij).
Voor veel woningen wordt de keuze gemaakt om eerst de binnenkant van het dak af te werken met platen, voordat de rieten kap aangebracht wordt. Dan spreken we van de overstap van een open naar een gesloten constructie.

Bij Rietdekkersbedrijf Van den Berg kunnen we de overstap van een open naar een gesloten contructie met eigen personeel uitvoeren. Dat geeft u als klant de zekerheid dat het zogenaamde 'beplaten' op de juiste wijze gebeurt en het riet daarna goed geplaatst kan worden. 
Naast deze beplating kunnen er in het dak gemakkelijk aanpassingen gedaan worden, zoals het rieten dak isoleren of het plaatsen van een dakkapel.

Ieder rieten dak kunnen we, uiteraard binnen de toepassingsmogelijkheden van riet, leveren zoals u als klant dat wenst. Om optimale kwaliteit te leveren en de wensen en mogelijkheden beter af te stemmen vinden we het fijn om al vroeg in het proces van ontwerpen (door de architect of opdrachtgever) betrokken te worden. Neem gerust contact op om ons mee te laten denken over de realisatie van rieten kap!

Interesse gewekt?

Wij komen graag met u in contact om uw vragen en ons antwoord daarop te bespreken! 

Contact opnemen

Offerte aanvragen