Vakfederatie Rietdekkers

Duurzaam wonen!

Subsidies riet en isolatie

Ga terug

Vaak krijgen we bij Rietdekkersbedrijf Van den Berg vragen over subsidies voor rieten daken. Doorgaans zijn subsidies voor een nieuw te bouwen pand met een rieten dak niet aanwezig.

Voor rijksmonumenten geldt (onder bepaalde voorwaarden) een aftrekregeling van onderhoudskosten bij de belastingdienst. Ook het vervangen van het oude rieten dak valt hieronder.

Voor bestaande monumentale riet gedekte panden zijn er soms wel mogelijkheden rond het vervangen van een rieten kap of het onderhoud van rieten daken. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met uw gemeente, maar Rietdekkersbedrijf Van den Berg kan dit ook geheel voor u verzorgen.

Naast een (beperkte) mogelijke subsidie op het rieten dak heeft de Nederlandse overheid voor 2017 een subsidieregeling in het leven geroepen rond isoleren. Als u twee energiebesparende maatregelingen toepast kan u een forse subsidie krijgen. Zo kan u, naast het toepassen van dakisolatie bijvoorbeeld gevelisolatie of hoogrendementsglas toepassen.  
Als uw rieten dak toe is aan vervanging is het zeker interessant om eens te kijken wat deze subsidie voor u kan betekenen. 
Meer informatie over deze subsidieregeling kunt u vinden op www.rvo.nl, maar u kunt ook contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen adviseren over deze regeling.
Als u dat wilt kunnen wij de subsidieaanvraag helemaal voor u verzorgen. 
 

Interesse gewekt?

Wij komen graag met u in contact om uw vragen en ons antwoord daarop te bespreken! 

Contact opnemen

Offerte aanvragen